Marknadsföring i sociala medier

Marknadsföring i sociala medier

Genom att skapa kanal och lägga upp livesändningar har du tagit första steget mot att börja tjäna pengar på Solidsport. Här är fem tips på hur du lockar tittare och Månadssupportrar till kanalen med hjälp av eera sociala kanaler.

 1. Upplys följarna kontinuerligt om kanalen
  Det räcker inte med ett inlägg för att dina följare ska börja ta del av era sändningar eller signa upp som Månadssupporter. Med tanke på att ett exempelvis ett vanligt Facebook-inlägg når ca 3-5% av dina följare så krävs upprepning varje vecka.
 2. Tipsa om varje match
  Ett enkelt och effektivt sätt att driva trafik till kanalen är att inför varje match tipsa om att det går att se all action live på er kanal. Passa då också på att berätta om varför de ska bli Månadssupporter.
 3. Använd bra bilder
  Sociala medier älskar bilder och vi som scrollar stannar oftast upp på grund av en bild som fångat vårt intresse. Därför är det väldigt viktigt att inlägget har en bra och passande bild.
 4. Jobba med korta och slagkraftiga budskap
  Ett vanligt misstag många gör i sociala medier är att skriva alldeles för långa texter i sina inlägg. Med tanke på att de flesta av oss använder sociala medier i telefon är det viktigt att inläggen är korta och slagkraftiga. Max 100-150 tecken med bara det viktigaste.

  Ex: Kan du inte vara på plats ikväll? Lugn. Se matcher live på vår Solidsport-kanal 😃 📲
 5. Nyttja alla kanaler
  Facebook är den självklara kanalen som alla tänker på i första hand. Lika viktigt är det samtidigt att se till att samma information finns på alla övriga kanaler där era supportrar finns. Allt från er hemsida, ert nyhetsbrev (epost), whats up/chatt-forum, instagram och anslagstavlor. Om det prioriteras kommer sannolikheten att ni maximerar era intäkter att öka kraftigt.

Vill du ha mer tips och råd om markandsföring? Maila oss på marketing @solidsport.com