Så fungerar Solidsports highlightsfunktion

Så fungerar Solidsports highlightsfunktion

Solidsport tar livesänd sport via smarta enheter till nästa nivå. Förutom den redan existerande grafiklösningen lanseras nu en efterlängtad funktion som gör det möjligt att skapa highlights under en livesändning – via ett enkelt knapptryck.

Solidsport Broadcast är i dag Nordens mest använda gratis-app för att livesända sport i HD och med tillhörande grafik. Bara under 2019 så publicerades över 40.000 livesändningar på Solidsports plattform. Den befintliga grafiklösningen gör det möjligt för filmaren att sköta både klocka, scoreboard och tidtagning direkt via appen.

Och nu presenterar alltså Solidsport ännu en unik funktion i Broadcast-appen. En highlightsfunktion som tar mobila livesändningar till nästa nivå. En feature som gör det möjligt att skapa highlights under pågående livesändning – med hjälp av ett enda knapptryck.

Hur du ska göra för att skapa highlights när du filmar?

  • Omedelbart efter en uppmärksammad höjdpunkt så trycker du på en tydligt markerad stjärnknapp på displayen i appen Solidsport Broadcast. En tio-sekunders-sekvens kommer då markeras och automatiskt klippas ut som en highlight.
  • Efter avslutad sändning så publiceras automatiskt ett highlight-paket på den egna Solidsport-kanalen. Där kommer samtliga höjdpunkter/knapptryckningar från livesändningen finnas med.

När ska jag trycka på knappen?
I samband med att en höjdpunkt inträffar trycker du på den stjärnliknande ikonen. Du behöver alltså inte förutspå att en höjdpunkt ska inträffa och trycka innan det händer 😉

Se videon nedan för att förstå ännu tydligare hur Solidsports highlightsfunktion fungerar.

Nu finns möjlighet att på ett enkelt sätt skapa en proffsig sändning följt av ett späckat paket med höjdpunkter, med hjälp av en enda knapp. Det är ganska lyxigt, säger Tobias Thalbäck, vd på Solidsport.