Vad som behövs för att börja livesända

Vad som behövs för att börja livesända

Att livesända sport har aldrig varit enklare. Med hjälp av några enkla steg är du snabbt igång och livesänder lagets matcher samtidigt som ni skapa nya intäkter till klubben. Här är några enkla och viktiga steg för att komma igång.

  1. Innan ditt lag kan börja sända måste du aktivera laget på Solidsport. Det gör du via den här länken, helt utan kostnad  solidsport.com/join
  2. För att genomföra själva sändningen behöver du en mobiltelefon med Internetuppkoppling, men en surfplatta fungerar lika bra. Med andra ord, ingen krånglig utrustning behövs.
  3. För att få en bättre bild rekommenderar vi att du använder ett stativ. Detta är såklart inget krav men bilden kommer bli mycket stadigare samtidigt som det blir enklare för den som filmar.
  4. För att sända behöver du också livesändningsappen Solidsport Broadcast som du laddar ner helt gratis på App Store eller Google Play.
  5. Sen är det bara att lägga upp matcherna du ska sända och informera om er kanal till anhöriga, föräldrar och motståndarlaget och se pengarna rulla in till lagkassan.

Vill du ha mer tips för att komma igång och liveända?
Upptäck Streamingskolan på Solidsport News.